Lapsi tutkii isoa kaatunutta keloa

Pieniä retkiä Liesjärven kansallispuistossa

Liesjärven kansallispuisto yllätti iloisesti monipuolisella luonnollaan. Yhden päivän aikana näimme vanhaa metsää, monenlaisia järvimaisemia ja Korteniemen vanhan perinnetilan, jonka pihamaata kanaemot kuopsuttivat tipujensa kanssa.

Vanha punainen talo

Aloitimme retken Liesjärven kansallispuistoon kuuluvalta Korteniemen perinnetilalta, jossa voi tutustua entisen metsänvartijatilan pihapiiriin, rakennuksiin ja viljelyksiin. Metsähallitus ylläpitää tilaa pihapiireinen sadan vuoden takaisessa tilassa. Pihassa käyskentelivät kukko, kanoja sekä pieniä tipuja ja laitumella lampaita. Pihassa on myös peltotilkku, jossa kukkivat pellavan siniset kukat.

Kolme kanaa ja tipuja perinnetilan pihamaalla

Ahonnokan luontopolku

Liesjärven kansallispuistossa on useita helposti tavoitettavia lyhyehköjä reittejä, jotka sopivat hyvin myös lasten kanssa kuljettavaksi. Korteniemen tilan läheisyydesä Liesjärven rannassa on tulipaikka ja mahdollisuus pulahtaa vilvoittavaan järviveteen.

Korteniemen tilalta alkaa 1,3 kilometrin pituinen Ahonnokan luontopolku, jossa voi tutustua kaskeamisen jälkeen syntyneeseen vanhaan metsään. Ahonnokalta avautuu kaunis näkymä Liesjärvelle.

Metsässä iso kivi, joka muistuttaa apinan päätä

Kyynäräharju kahden järven välissä

Korteniemen ja Ahonnokan luontopolun jälkeen halusimme tutustua vielä lisää Liesjärven kansallispuiston alueeseen. Hyppäsimme takaisin autoon ja ajoimme Pirttilahden parkkipaikalle. Pohdimme, lähtisimmekö Kyynäräharjulle vai parkkipaikalta toiseen suuntaan Siltalahteen syömään viimeiset eväät. Lopulta päätimme ensin kurkistaa Kyynäräharjulle, ja jos vielä voimia kaikilla riittää, käydä Siltalahden tulipaikalla paistamassa ne perinteiset retkimakkarat.

Kyynäräharju on kapea puustoinen harjukaistale Kyynäräjärven ja Liesjärven välissä. Hyväkuntoista ja leveää polkua pitkin pääsisi varmaan lastenvaunuillakin.

Järvimaisea

Siltalahden polku

Hyvin riitti kaikilla voimia helppokulkusen Kyynäräharjun jälkeen jatkaa matkaa Siltalahdfen tulipaikalle. Sinne vie osin pitkostettu polku nuoremman metsän läpi. Tulipaikka itsessään rauhallinen ja kallioinen sopukka Tapolanjärven rannalla.Rantakukka rantakalliolla

Näimme yhden päivän aikana monenlaista luontoa Liesjärven kansallispuistossa ja hyvin jaksoi myös kuusivuotias retkeilijä kulkea kolme erilaista reittiä kun katseltavana oli monenlaista luontoa. Parasta kuitenkin taisivat olla Korteniemen perinnetilan tiput sekä kaarnalaivaleikit Siltalahden kallioisella rannalla. Liesjärvi on yksi monipuolisimmista kansallispuistoista, jossa on nähtävää ja kuljettavaa niin pienelle retkelle pientenkin lasten kanssa kuin yönyli kestävälle vaelluksellekin alueen halki kulkevalla Ilvesreitillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *