Retkikeittimessä valmistuu vihreää pestopastaa ja parsakaalia

Retkiruokaa trangialla

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia suosituimmat retkikohteet ovat ruuhkautuneet ja paljon käytettyjä taukopaikkoja on jopa suljettu kokonaan. Monella eväät kuuluvat olennaisena osana retkeen. Retkikeitin, kuten Trangia, on oiva mahdollisuus valmistaa lämmintä ruokaa retkellä nuotiopaikan sijasta. Me olemme harrastaneet retkieväitä Trangialla jo aiemmin myös lyhyillä lähialueiden retkillä, koska ruuanvalmistus ja nauttiminen retkellä on  leppoisaa ja hauskaa puuhaa. Esimerkiksi Lapakistossa ja tänä talvena Hollolan Pirunpesän alueella ja Lahdessa Pesäkalliolla.

Retkikeittimessä valmistuu vihreää pestopastaa ja parsakaalia

Tässä keitetään valmista pestopastaa ja parsakaalia Pesäkallion luonnonsuojelualueella. Lopuksi lisättiin lähes valmiiseen ruokaan vuolukanaa ja annoksiin parmesania. Tämä on lapsenkin herkkuruokaa.

Tässä meidän tämän hetken suosikkiretkiruoka (isoon Trangian kattilaan)

2 pss pestopastaa (esim. Knorr)

pala parsakaalia (kotona huuhdeltu ja pilkottu valmiiksi)

vettä (vähän vähemmän kuin pastapussien ohjeessa yhteensä)

1 pkt vuolukanaa

parmesania

Mies valmistaa retkiruokaa retkikeittimellä

Tässä kuvassa valmistuu salamispagettia Kelventeen saaressa Päijänteellä.

Ateria valmistui tomaattispagettipaketista, pienistä salamimakkaroista ja parmesanista.

Retkiruoan perusohje

Perussetti meidän retkillämme on ollut siis jokin valmisateriapussi (pastaa, risottoa tai muuta riisiruokaa) ja proteiinin lähteeksi kanaa, makkaraa tai tofua. Uskoisin myös esimerkiksi härkiksen tai nyhtökauran käyvän hyvin. Lämpimällä säällä toki pitää huolehtia säilyvyydestä. Silloin meillä on ollut esimerkiksi yllämainittuja pikkusalameita. Lisäksi voi ottaa kasviksia, meillä keitetään ruoan joukossa usein parsakaalia ja tomaatteja on “salaatiksi” ruoan lisäksi. Nämä ovat suhteellisen helppoja kuljettaa.

Tämä on perusohje, jota on helppo soveltaa omien toiveiden ja mieltymysten mukaan.

Lopuksi voi vielä keitellä jälkiruoaksi kahvin tai teen.

""

Retkikeittimenä meillä on palvellut jo pitkään kaasupolttimella varustettu Trangia. Ylläolevassa kuvassa näkyy setti tositoimissa. Keittimiä on meidän taloudessa on kahta kokoa, joista isompi riittää hyvin kahden aikuisen ja yhden lapsen tarpeeseen. Pienempi sopii yhdelle retkeilijälle. Viime vuonna hankimme keittoastioiksi kova-anonisoidut astiat, jotka ovat toimineet hyvin.

Mitkä ovat suosikkievääsi retkelle?

 

3 ajatusta aiheesta “Retkiruokaa trangialla”

  1. Meidän tulee aika harvoin otettua retkikeitintä mukaan päiväretkelle. Oikeastaan vaan silloin, kun eväänä on popkornia 🙂

    Yleensä meillä on kyllä vaan tylsästi voileipää ja hedelmiä tai kasviksia sekä jotain jälkkäriä.

    1. Siis teettekö retkikeittimellä popcornia? Eipä ole tullut mieleen, hauska idea, täytyypä kokeilla!

      1. Olen kokeillut myös poppareita Trangialla. Toimii hyvin! Öljyä kannattaa laittaa hiukan enemmän kuin normaalisti, tai ainakin perus teräskattilaan tuntui jäävän alimmat hiukan kiinni, koska kuumuus on melko paikallinen verrattuna liedellä tehtyihin. Vaihtoehtoisesti kattilaa kannattaa heilutella kun poksuminen alkaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *