Lumisia puita

Winter wonderland

Tunnelmia omasta winter wonderlandistani, talviselta vuorelta. Jouluna oli ihanasti mahdollista piipahtaa metsässä jokaisena päivänä. Jo aattona maisema oli höttöisen lumipeitteen kuorruttama ja joulupäivänä lunta satoi lisää suurina hiutaleina. Talvinen, lumeen kietoutunut metsä joulun ajan hämärinä päivinä on lumoava ja rauhallinen.

Luminen tiheä metsä

Aatona aamupäivällä käväisimme lapsen kanssa pienellä kävelyllä. Mielessä alkoi ihan varkain pyöriä säveliä ja sanoja virrestä Maa on niin kaunis. Metsä oli kaunis ja levollinen.

Lumiselle vuorelle

Luminen kuusen oksa

Saatoimmepa laulaa lurauttaakin muutaman säkeen, toinen peräti vanhan korkean kannon nokassa seisten. Kulkiessamme näimme jäniksen, hirven ja pienten otusten jälkiä. En tohdi ajatella, mitä metsän eläimet tuumasivat lauluharjoituksistamme. Joulurauhan julistukseen mennessä olimme sentään sisällä television ääressä.

Lumiset puut

Joulupäivänä satoi suuria, raskaita lumihiutaleita.

Lähdimme vuorelle, kun hämärä alkoi laskeutua. Laelle päästyämme lumisade taukosi. Maisema oli muuttunut lähes mustavalkoiseksi. Harmaan sävyjen lisäksi puiden rungoilla näkyi vain hieman lämmintä ruskeaa ja kivien lumettomilla syrjillä sammaleen vihreän sävyjä.

Luminen iso kivi metsässä

Luminen metsä

Tapaninpäivänä oli loistava ulkoilusää, pari astetta pakkasta ja sopivasti lunta, niin että metsässä oli vielä helppo liikkua jalan. Kun pääsin pienen vuoren laelle, taivas alkoi selkiintyä. Siniset sävyt loistivat lumisten puiden latvojen välistä.

Lumisen männyn oksat

Luminen mäntymetsä

Luminen metsämaisema

Sinistä taivasta pilkottaa lumisten puiden välistä

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *