Kaisa Törmänen

Retkeilin intohimoisesti, kunnes perheen myötä retkeily ja luontoharrastus jäivät useammaksi vuodeksi elämästäni. Näin jälkeenpäin ajatellen siinä ei tunnu olevan kovinkaan paljon järkeä. Nyt olen löytänyt uudestaan luonnon ja retkeilyn tuoman ilon ja hyvän olon. Luonnon lisäksi elämäni tärkeimpiin palasiin kuuluvat perhe, koira ja joogaharrastus.

Nuorena opiskelijana ja aikuisena kävin innokkaasti vaellusretkillä Lapin kansallispuistoissa ja erämaa-alueilla. Löysin vaelluksilla sellaista sisäistä rauhaa, jota en arkielämässäni tavoittanut. Ajatukset olivat juuri siinä hetkessä. Ei ainakaan paljon kauempana kuin seuraavassa evästauossa tai leiriytymispaikassa. Suloisimpien joukosta muistan hetket, jolloin olen herännyt evästauon jälkeen päiväunilta. Tunturinummelta, Lapin taivaan alta. Joskus koira kainalossa.

Oivallus siitä, että retkikohteen ei välttämättä tarvitse löytyä kaukaa tai retken olla pitkä tuottaakseen iloa ja hyvää oloa, on ollut polullani käänteentekevä.

Suurimmat luontoelämykseni löytyvät nykyisin läheltä. Joskus riittää vain se, että astuu ovesta ulos.

Blogin tarkoitus on kannustaa itseäni, ja toivottavasti muitakin, liikkumaan enemmän luonnossa ja löytämään sen monet hyvät vaikutukset.

Kaisa Törmänen

Tule mukaan retkelle!